Thursday, December 15, 2016

Episod 86 : The Undercover Blind Date !


Version gay tiada maka kita guna versi hetero

Aku sebenarnya tak pernah nak go for a blind date. Semborono nak jumpa orang bagai. Lainlah kalau untuk one night stand. Ehh ? Aku rasa ni first time aku pergi blind date yang real. Minus insiden aku jumpa Aries dulu-dulu. Tapi dulu pun tak la aku blind date apa dengan dia. Okey hari ni aku nak story pasal blind date aku. But why undercover ?

Jeng jeng jengggg!

Kisah bermula di suatu hari apabila one of member PLU aku text aku. Lets call him Azri.
Disclaimer : Babak ini telah diubah sedikit bagi mengelakkan sebarang masalah dan juga kontroversi. Terima kasih.

Azri : Kat Grindr ni ada satu profile yang kenal aku weyh !
Aku : Sapa ? Ko pernah chat dengan dia ke ? Top ke Bottom *soalan wajib*
Azri : Entah. Dia tegur aku and tulis nama aku weyh. Insecure dowh ! Ko tolong siasat please.
Aku : Tengoklah nanti. Kalau dia reply bolehlah siasat.

Maka operasi menyiasat pun bermula ! Aku mulakan langkah-langkah menyiasat.
Aku install Grindr dan obviously la nampak profile tersebut.
Bio dia perghh

“Flex, friendly, str8 act, good-looking, tanned-skin, slim fit, 6 packs, sport lover.”

Siapalah gamaknya pemilik akaun ni. Jadi siasatan dimulakan. Aku tegur dia. Borak-borak. Kos sekian-sekian. Pelajar tahun sekian-sekian. Jom fun ? ada port ? Ehhh ! okey tu tipu. Okey let’s call him Xander.

Sampai la satu part yang menyebabkan aku almost kena heart attack.

Xander : Ohh kos tu. Aku kenal sorang budak kos tu. Dominic nama dia.

Aku : Oh ye ke. Member aku tu.

Dia kenal aku ! WTF ! Memang aku insecure jugak ah ! Who the heck is this guy ?! I need to know his identity for sure !

Persoalan mula timbul tapi aku decide untuk tak buat sebarang pengakuan. Just follow the flow. Suddenly dia ajak aku main bowling. Kebetulan weekend tu aku free. So aku pun on. Plus aku memang nak tahu sangat siapa mamat ni yang sebenar !

Agak cuak jugak sebenarnya sebab dia tahu nama aku tapi dia tak tahu yang aku tengah chat dengan dia di Grindr. Lagi pun memang takda sesi tukar gambar langsung. Aku memang clueless siapa beliau. Even nombor phone pun tak tukar. Memang blind habis !

Hari yang dinanti telah tiba. Miskin dan kaya sama sahaja. Hulurkan tangan beramah mesra. Ewahhhh. HAHAHAH !

Aku dan Xander janji nak jumpa kat bowling centre at 11am. Sabtu. Pukul 10.30am macam tu aku dah terpacak kat situ. Luckily ada catshow dalam mall tu. Tak ada la aku mereput. Aku pun tunggu kat depan bowling centre. Dia text aku kat Grindr kata dah on the way. Dalam 10-15 min boleh sampai. Dia pakai tshirt biru dan aku decide nak pakai merah. Tapi aku add sweater biru. So that if anything worse happen I can just cover up myself. Haa camtuhhh ! Aku pun tunggu dan tunggu dalam bowling centre dan perhatikan pintu masuk. Just in cased dia nak lari ke apa nanti at least aku tahulah siapa dia.

I’m waiting…



I’m waiting…



Waiting…


Keep on waiting…



Tepat jam 12pm.


WHAT THE F*CK ! MANA JANTAN NI ? KAU NAK DATANG KE TAK ?


Aku bermonolog di dalam hati. Aku check Grindr. Masih belum diblock. Aku bersangka baik. Mungkin dia ada hal lain. Nak jadi cerita pulak masa hari tu ramai pulak manusia berbaju biru dalam mall. Aku macam what… -_- Sibuk betul la diorang ni pun nak pakai baju biru.

After that aku turun pergi ground floor and beli waffle sandwish. Lapar siak. Tunggu orang ni.
Mengunyah is fun

Jam dah pukul 12.30pm. Aku decide if pukul 1pm dia tak text aku, aku nak blah. Gi mati lah kau. Haa bengang beb ! Nasib aku baik sebab dia text aku via Grindr on 12.50pm. Dia cakap dah sampai. The moment of truth ! Dia tunggu kat depan bowling centre. Aku pun tiba.

Mata-mata bertentang mata and I was like

“Kau rupanya.”

Xander pulak

“Dominic ?”

Cut to short, Xander ni member kepada member PLU aku yang sorang ni. Tapi Xander cakap mamat tu tak tahu yang Xander ni bengkok. I see. Awkward la kejap mulanya. Body dia just nice. Kira lean type. Muka dia okey la. Tak la too kacak. Just nice. Bolehlah buat ratah. Ehh. Then kitorang pun main bowling. 2 games.
Xander baling bola bowling

AKu ni bukanlah sejenis manusia yang pandai main bowling. Taram baling je masa tu. Guess what ? I won both game !


Kinda wow jugak ! Lepas tu aku ajak dia pergi lunch sama-sama. During lunch tu masih borak-borak. Tanya pasal manusia-manusia yang ada dalam Topeng Emas tu. Mana yang dia pernah main and etc. And surpricingly dia story kat aku. HAHA.

Then borak pasal HIV sikit. Aku pesanlah nak main kena hati-hati. Jangan nak semborono je ‘cucuk’ sana sini. Sedangkan pendrive pun kena scan dulu sebelum cucuk kat laptop. Inikan pula kemaluan engkau ! Ehh.

Lepas tu aku open topik pasal join run. Dia kata dia berminat jugak untuk join run tapi tak ada member. So aku cakap if ada run nanti aku ajak dia. Well at least ada la geng aku jugak masa marathon event. Nak ajak Aries dia bukannya minat lari-lari ni. But ironically si Xander ni boleh terlewat bangun masa first marathon yang aku and dia register. 

After that kami balik ke hostel masing-masing. MAka begitulah kisah The Undercover Blind Date aku ! Since that day aku and Xander just become a friend like that. Taklah rapat mana. But anything berkaitan we both just whatsapp each other. Tak guys tak. Aku tak rasa pun dia. Paham ?

Aku pun update la kat Azri hasil siasatan aku.

Azri be like

“Tak helok pun. Yakin je dia kata helok.”


Mission Accomplish !

Adios ~

P/s : It’s being a long long time aku tak masuk Grindr. HAHAH tetiba rasa tanduk timbul pulak. WAKAKAKAKA.

15 comments:

  1. Wow, menariknya jadi agent detective! hahaha, aku pernag sembang ngan mamat ni, rupa2nya junior aku, I was like lorh dia ni bengkok jugak, sebaik tak taste sgt hiks

    suka part ni "Sedangkan pendrive pun kena scan dulu sebelum cucuk kat laptop. Inikan pula kemaluan engkau" bagus2, sexual education ni penting kah :)

    Wei, aku minat lari2 ni jugak, tapi x pernah join mana2 event huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau taste apa jadi la agaknya. HAHAH


      Yes ! Asyik nak menyondol sana sini pun payah juga !

      Well if berminat jom la join ! Hambar la aku kadang2 join sorang. HAHHAA

      Delete
  2. Hai awak, lamanya awak tunggu dia kalau saya dah balik dah tak ada masa nak tunggu lama-lama..ahhahaaha..kadang-kadang kan best juga blind date ni sebab dapat jumpa orang yang kita tak sangka..apa-apa awak jangan nakal-nakal k..mmmuuuaahhhh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takda. Tak nakal. Nak nakal dengan awak boleh ? Ehh

      Delete
  3. Lepas nie boleh bukak syarikat Dektetif Konan yerk en Dom...heheh boleh Amir upah tuk jalankan siasatan ke atas Nu'man tue....eh....*larikkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhhh .... Amirrrr. X payah siasat la. Nanti datang Penang habaq kat kami. Boleh stay umah bujang kami. Kehkeh.

      Delete
    2. Boleh. Kita siasat si Nu'man tu haa

      Delete
  4. pernah gak blind date several times. tapi semua pun tak taste kat aku bila dah jumpa T__T haha

    hi mr dom :)

    ReplyDelete
  5. Patutnya dalam bio Xander tu letak sekali '..6 packs, sport lover, dan tak menepati masa'...ekekekeke..Hi Xander!

    Seronok kan blind date? lagi2 jadi detektif..habis terbongkar segala rahsia termasuk rahsia sendiri..hehehe.

    ReplyDelete
  6. Nampak lah kegigihan kau siasat, sanggup tunggu hampir 2 jam. Kalau aku dah wasalam, siap maki lagi. Haha. Aku suka cara kau bagi sex education kat si xander tu. kipidap dongibab.

    Selamat tahun baru. goodluck exam :*

    ReplyDelete